DocuSign wil zichzelf verkopen, aandelen schieten omhoog

De aandelen van DocuSign Inc. stegen met 12,4 procent na een bericht dat het bedrijf een verkoop onderzoekt. De mogelijke verkoop zou één van de grootste leveraged buy-outs betekenen in de technologiewereld.

Today’s Journal bericht dat er een verkoop op tafel ligt van DocuSign, het bedrijf dat elektronische handtekeningen diensten aanbiedt, na een aanzienlijke vertraging van de groei de voorbije twee jaar. De aandelen van DocuSign kregen na dit bericht een stevige boost. Of de verkoop in de vorm van een leveraged buy-out daadwerkelijk zal plaatsvinden, is nog niet bevestigd.

Eén van de grootste leveraged buy-outs

DocuSign is een oplossing voor elektronische handtekeningen waar momenteel al 1 miljard werknemers in 1,4 miljoen organisaties gebruik van maken. Daarnaast biedt het ook een aantal producten aan en een platform voor het opstellen van contracten.

Wall Street Journal meldde dat de mogelijke deal zou worden gestructureerd als een leveraged buy-out, dat is een overname waarbij de koper schulden aangaat, en hij de activa van het overgenomen bedrijf als onderpand gebruikt om de aankoop te financieren.

Financiële situatie

DocuSign kwam vorig jaar met een herstructureringsinitiatief waarbij het bedrijf in september 2022 ongeveer 700 werknemers ontsloeg, ofwel negen procent van het personeelsbestand. Begin dit jaar werden nog eens 700 functies geschrapt. Hoewel er dus stevig geknipt werd in het personeelsbestand, zag het bedrijf hierdoor geen verbetering in de financiële cijfers.

De marktkapitalisatie van DocuSign is echter nog steeds het dubbele van wat de softwaremaker waard was ten tijde van de beursintroductie in 2018. De aandelenverkoop leverde het bedrijf 629 miljoen dollar op bij een waardering van zes miljard dollar. DocuSign had een marktkapitalisatie van elf miljard dollar voordat het bericht over de mogelijke verkoop werd gepubliceerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home