DJI Terra zet drone-gegevens om in digitale 3D-modellen en kaarten

DJI Mavic 2 Enterprise

DJI, fabrikant van drones, heeft software ontwikkeld die drone-gegevens omzet in digitale 3D-modellen en kaarten. De zogeheten DJI Terra mappingsoftware maakt, analyseert en visualiseert een omgeving. Professionals uit de industrie kunnen hierdoor realistische scenario’s omzetten in digitale assets. 

De oplossing is volgens DroneDJ geschikt voor een aantal industrieën, maar in het bijzonder voor crash-reconstructies voor inspecties van kritieke infrastructuur, het in kaart brengen van landbouwgrond en het modelleren van bouwplaatsen. Door de vliegmissie grondig te plannen, vlieggegevens te verzamelen, het vlieggebied nauwkeurig uit te stippelen en data grondig te analyseren, kan er volgens het bedrijf op eenvoudige en efficiënte wijze waarde uit drone-gegevens worden gehaald.

Zo helpt de software commerciële drone-piloten bij het plannen van geautomatiseerde vluchten. Hiervoor zijn meerdere opties beschikbaar, gebaseerd op het vlieggebied, de vast te leggen objecten en het type kaart of 3D-model dat ze willen maken. DJI Terra beschik naar eigen zeggen over een drietal plannen gericht op een gebied, een tussenpunt en de oblique of schuine hoek. 

Efficiënt plannen

Door een aangepaste, veelhoekige vluchtzone op een kaart te tekenen kan er snel en gemakkelijk een bepaald gebied worden aangegeven. Op basis van het geselecteerde gebied genereert de software vervolgens automatisch efficiënte vluchtpad-opties. Met behulp van tussenpunten en instelbare parameters kunnen dynamische aangepaste vliegroutes door een gebied of rond objecten worden gecreëerd. Denk hierbij dan aan het instellen van bijvoorbeeld de hoogte van de drone, snelheid, koers, cardanische pitch en hoek. Het bedrijf laat weten dat complexe missies die veel aandacht vereisen voor detail, 3D Flight Visualization-functie een oplossing biedt. Deze functie maakt het ontwerpen en simuleren van missies op bestaande 3D-modellen mogelijk.

Tenslotte is het mogelijk om een goed gevulde dataset te creëren, door automatisch dezelfde route meerdere keren te vliegen. Elke vlucht zou automatisch de hoek van de camera aanpassen om nieuwe details vast te leggen. Bovendien zorgt het voor een extra helder 3D-model van het object of item vanuit meerdere hoeken.

2D orthomosaic-kaarten

DJI Terra maakt het dronepiloten met real-time mappingmogelijkheden mogelijk om zogeheten 2D orthomosaic-kaarten te genereren. Ideaal voor tijdgevoelige missies, waar situationeel bewustzijn van cruciaal belang is en beslissingen binnen enkele minuten moeten worden genomen, aldus DJ. Daarbij zou de snelle verwerkingscapaciteit van de software scherpe en realistische weergaven van elke omgeving creëren. Iets dat wordt gerealiseerd door gedetailleerde 2D-orthomosaics en 3D-modelreconstructies, die worden gebruikt voor industriële toepassingen. Denk dan aan het reconstrueren van voertuigongevallen, het volgen van de voortgang bij bouwprojecten of het uitvoeren van grootschalige inspecties van kritieke infrastructuur op bruggen en wegen.

DJI Terra is compatibel met een zestal drones van DJI, namelijk de Phantom 4 RTK, Phantom 4 Pro V2.0, Phantom 4 Pro + V2.0, Phantom 4 Pro, Phantom 4 Advanced en Phantom 4. 

Lees ook: Nieuwe ARM-chips laten camera’s meer zien

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home