Discord laat Microsoft links liggen en mikt op een beursgang

discord microsoft

Microsoft toonde interesse in een overname van chatplatform Discord, maar die laatste kiest nu toch voor een beursgang.

Volgens The Wall Street Journal staakt Discord de gesprekken met Microsoft rond een overname van het populaire chatplatform. Er was sprake van een overnamebod van 10 miljard dollar, maar Discord wimpeltdat nu af en mikt op een beursgang volgens personen dicht bij de onderhandeling.

De interesse van Microsoft in Discord lijkt in de publieke opinie puur gefocust op Xbox, maar het doel is om een ‘publieke praatplaats’ te maken van het chatplatform dat niet alleen voor gamers toegankelijk is. Discord evolueert daar zelf nu ook al stilaan naartoe. Naast Xbox kan de softwaregigant ook de technologie van Discord potentieel integreren in Microsoft Teams. Wie Discord kent, ziet de gelijkenissen met Slack met onder andere dezelfde vlotheid in werking en interactie. Al die plannen kunnen nu opnieuw de ijskast in.

Ondanks dat de gesprekken beëindigd zouden zijn, is het niet onrealistisch volgens interne bronnen dat in de toekomst opnieuw contact tussen beide wordt gelegd. Microsoft was overigens niet de enige partij rond de tafel. Er waren in totaal drie geïnteresseerden. Discord benadrukte tijdens al die onderhandelingen dat het prima presteert en onafhankelijk wil blijven functioneren op dit ogenblik.

Het populaire chatplatform zag het maandelijkse aantal gebruikers verdubbelen vorig jaar naar 140 miljoen dankzij de pandemie. Het bedrijf haalde een omzet van 130 miljoen dollar in 2020, veel meer dan de 45 miljoen dollar in 2019. Desondanks is Discord vandaag nog niet winstgevend. Eind vorig jaar werd het bedrijf gewaardeerd op 7 miljard dollar.

Om een eventuele beursgang te faciliteren, haalde Discord vorige maand zijn eerste financiële chef aan boord, Tomasz Marcinkowski, ex-topman bij Pinterest.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home