Discord exclusief in gesprek met Microsoft rond overname volgens WSJ

microsoft discord

Er lijkt een deal in de maak tussen Microsoft en Discord. De overeenkomst zou naar verluidt meer dan 10 miljard dollar waard zijn.

Eerder deze week rapporteerden we al dat Microsoft chatplatform Discord wil overnemen. Toen zouden er nog meerdere overnemers aan tafel zitten, onder andere Amazon en Epic Games, maar volgens Wall Street Journal is dat vandaag niet meer het geval. Microsoft zit exclusief met Discord rond de tafel om een overname te bespreken. Volgens interne bronnen zijn de gesprekken vergevorderd en is een deal mogelijk volgende maand.

Dit nieuws garandeert echter niet dat Discord binnenkort eigendom wordt van Microsoft. Eerder deze week suggereerden bronnen aan Bloomberg dat Discord nog steeds de voorkeur geeft aan een beursgang in plaats van een verkoop.

De interesse van Microsoft in Discord lijkt in de publieke opinie puur gefocust op Xbox, maar het doel is om een ‘publieke praatplaats’ te maken van het chatplatform dat niet alleen voor gamers toegankelijk is. Discord evolueert daar zelf nu ook al stilaan naartoe.

Naast Xbox kan de softwaregigant ook de technologie van Discord potentieel integreren in Microsoft Teams. Wie Discord kent, ziet de gelijkenissen met Slack met onder andere dezelfde vlotheid in werking en interactie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home