DevOps-specialist Perforce koopt Puppet

Perforce, dat zich specialiseert in DevOps-software, breidt expertise uit naar configuratiemanagement met de acquisitie van Puppet.

Puppet wordt eigendom van Perforce. De DevOps-specialist koopt het bedrijf dat gespecialiseerd is in configuratiemanagement voor een niet gecommuniceerd bedrag. Dat valt op aangezien Puppet aanvankelijk van plan was om naar de beurs te stappen. Nu eindigt die ambitie in een acquisitie, al laat het bedrijf uitschijnen dat een overname altijd al het plan was.

Totaalaanbod

De acquisitie past in een verschuiving in de markt, waarin organisaties een totaaloplossing verkiezen boven een verzameling van best of breed-toepassingen. De bundeling van Perforce en Puppet speelt daarop in. De focus van het gecombineerde bedrijf komt bij software-automatisering te liggen. De organisaties bedienen 40 firma’s in de Fortone 50. Puppet zelf wordt gebruikt door 85 procent van de grootste banken ter wereld, en 80 procent van de top technologiebedrijven.

Voor onafhankelijke specialisten in software voor configuratiebeheer bestaan er intussen niet meer. Ansible werd in 2015 al gekocht door Red Hat, Progress kocht Chef in 2020 en in datzelfde jaar werd Saltstack onderdeel van VMware. CFEngine staat nog wel op zichzelf, en HashiCorp dat Terraform en Vagrant aanbiedt slaagde wel in een beursgang.

De acquisitie van Puppet door Perforce moet in het tweede kwartaal van dit jaar al rond zijn. Hoe het grotere bedrijf zich zal organiseren, is nog niet duidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home