Dell will alle Chinese chips uit producten tegen 2024

china it

Als antwoord op de hoogtechnologische handelsoorlog tussen de VS en China wil Dell tegen 2024 alle Chinese chips uit zijn producten weren.

Dell wil geen Chinese chips meer in zijn producten. Dat weet Nikkei Asia op gezag van anonieme bronnen. Opvallend daarbij is dat het niet gewoon om chips van Chinese makelij gaat, maar ook om microchips gefabriceerd in China door andere partijen. Dell heeft zijn toeleveranciers daarvan op de hoogte gesteld.

Dell zegt het zelf niet met zoveel woorden, maar de plannen kaderen naar alle waarschijnlijkheid in de verslechterde economische verstandhouding tussen China en de VS. De VS willen dat China op het vlak van chiptechnologie enkele generaties achter blijft op wat bedrijven binnen de VS kunnen produceren, en schrikken niet terug van embargomaatregelen om dat doel te bekomen. In die context is chipproductie in China niet meer ideaal.

Chinese voetafdruk

Dell maar ook HP vertrouwen nochtans erg op Chinese arbeid. Zo wordt het gros van de pc’s van beide fabrikanten in de steden Kunshan en Chongqing in elkaar gezet. Het is onduidelijk of de ambitie van Dell ook betrekking heeft over de assemblage van laptops en servers.

lees ook

VS leggen chipverkoop aan China uitgebreide beperkingen op

Bovendien is ‘China’ geen eenduidig begrip. Heel veel microchips worden immers in Taiwan gemaakt en dat eiland is volgens China niet zo onafhankelijk als het zelf inschat. Dell heeft bovendien geen plannen om weg te trekken uit Azië. Andere landen zoals India of Vietnam lonken als alternatieven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home