ServiceNow gaat in zee met Nvidia voor generatieve AI

ServiceNow

Ook ServiceNow wil meesurfen op de AI-hype-golf. Daarom kondigt het bedrijf een samenwerking aan met Nvidia, gericht op de ontwikkeling van generatieve AI-modellen op maat van enterprises.

ServiceNow wil niet achterblijven in de AI-race. Het bedrijf gaat generatieve AI-modellen ontwikkelen die specifiek gericht zijn op enterprise-omgevingen. ServiceNow hoopt modellen te bouwen die oplossingen bieden voor niche-problemen binnen de enterprise en gaat daarvoor in zee met Nvidia. Dat laatste is niet echt een verrassing, aangezien Nvidia-hardware de fundering vormt.

Nvidia-stack

De samenwerking met Nvidia gaat verder dan hardware alleen. ServiceNow wil de hele stack van Nvidia gebruiken voor de ontwikkeling van z’n eigen modellen. Die stack is een steeds groter onderdeel van het Nvidia-aanbod, waar de focus op software en diensten intussen bijna even groot is als de focus op hardware.

lees ook

Nvidia DGX Cloud algemeen beschikbaar: supercomputer in de cloud met bijhorend AI-platform

ServiceNow hoopt via de samenwerking AI-modellen te bouwen die de taal van bedrijven zelf spreken en getraind zijn op interne bedrijfsdata. Zo kunnen ze relevante antwoorden geven, rekening houdend met interne documenten en intern beleid. Het NeMo-raamwerk van Nvidia zal als basis dienen voor dergelijke modellen. De plannen van ServiceNow doen denken aan de demo rond NeMo die Nvidia eind maart zelf gaf.

De vraag is maar hoe uniek ServiceNow met dit aanbod kan zijn, aangezien het gebaseerd is op technologie van Nvidia die ook andere partijen kunnen benutten. Bovendien treedt ServiceNow in het vaarwater van Microsoft, dat gelijkaardige plannen heeft voor bedrijfs-AI op basis van de GPT 4-technologie van OpenAI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home