Dell slaat handen in elkaar met Red Hat om open telecomnetwerken te versnellen

open netwerk dell red hat

Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat bieden telecomoperatoren een stevig fundament om open netwerken op te bouwen. Beschikbaar vanaf de tweede helft van het jaar.

Open netwerken bieden telecomproviders meer keuze om netwerkcomponenten van verschillende leveranciers te gebruiken. Maar de ontwikkeling van een open netwerkarchitectuur is tot heden een grote uitdaging. Daar probeert Dell verandering in te brengen met de aankondiging van Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat, een cloud-native platform dat samen met Red Hat ontwikkeld werd. De oplossing zal vanaf de tweede helft van 2023 globaal beschikbaar zijn.

lees ook

Snowflake boort nieuwe verticale markt aan met Telecom Data Cloud

Hedendaagse telecomnetwerken zijn gebouwd op silo’s die de flexibiliteit en efficiëntie van de infrastructuur beperken. Het platform van Dell en Red Hat is gebouwd op open technologie en moet het ontwerp, implementatie en levenscyclus van een telecomcloud vereenvoudigen en voldoet aan 5G- en RAN-vereisten. De oplossing biedt een totaalpakket aan hardware, software en services die nodig om kernnetwerkfuncties te bouwen en te schalen met Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes.

Dell zwaait met cijfers van ACG Research die aantonen dat operatoren met hulp van de Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat hun operationele uitgaven kunnen verminderen met veertig procent en hun kapitaaluitgaven met tien procent. De technologie heeft ook zijn nut voor het milieu: omdat operatoren kunnen besparen op koeling en stroom zouden ze 833 ton aan CO2-uitsparen.

Testlaboratorium

Om de ontwikkeling en uitrol van open netwerken te versnellen, knipt Dell ook het rode lintje door van het gloednieuwe Open Telecom Ecosystem Lab. Dat staat in de Ierse stad Cork en is het eerste netwerklaboratorium van Dell op Europese bodem. In het testlab kunnen klanten en partners uit de telecomsector experimenteren met open netwerktechnologie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home