Dan toch geen fusie van Western Digital en Kioxia

Er komt toch geen samensmelting van Western Digital en Kioxia. Gesprekken tussen de twee producenten van flashgeheugen zijn finaal afgesprongen.

Western Digital en Kioxia gaan samen dan toch niet de grootste producent van geheugenchips vormen, dat bericht Nikkei Asia. Volgens het mediabedrijf zijn de gesprekken volledig opgehouden. Enkele dagen geleden zag het er nochtans helemaal anders uit.

Dwarsliggers

Het initiatief komt van Western Digital, dat na de fusie ook een lichte meerderheid zou hebben in het superbedrijf. De reden hiervoor is dat SK Hynix niet kon worden overtuigd. Die Zuid-Koreaanse chipproducent heeft onrechtstreeks een deel van Kioxia in handen.

De grootste aandeelhouder bij SK Hynix is dan weer Bain Capital. Dat investeringsbedrijf gaat niet akkoord met de voorwaarden van een fusie, waardoor Western Digital nu de handdoek in de ring heeft gegooid. SK Hynix vreesde voor zijn positie en wil mogelijke andere samenwerkingen niet in gevaar brengen.

lees ook

Western Digital breidt aanbod flash-hardware uit voor datacenters

Het Amerikaanse bedrijf kon een boost nochtans gebruiken, de cijfers zijn niet goed de laatste tijd. Er stonden dan ook drie Japanse banken klaar om de samensmelting met Kioxia te regelen. Beide bedrijven hoopten met de balans in hun voordeel te laten overslaan. De fusie had een stevige concurrent gevormd voor Samsung op gebied van flash- en NAND-geheugen.

Kioxia en Western Digital werken momenteel al wel samen bij chipproductie, onder andere in een Japanse fabriek. Er wordt verwacht dat dat partnerschap gewoon blijft bestaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home