ConXioN breidt uit in Vlaanderen met twee overnames

ConXioN een stap in haar groeistrategie met de overnames van Userfull, gevestigd in Boom, en Lubon, uit Zoersel.

Door de dubbele acquisitie van Userfull en Lubon versterkt ConXioN haar positie in Vlaanderen, met name op de as Brussel – Antwerpen. De IT-specialist breidt haar expertise in IT-integraties, cloudoplossingen en digitale werkplekken verder uit. Met deze overnames speelt ConXioN in op de groeiende vraag van bedrijven naar oplossingen op maat, van strategie tot implementatie, waarbij nieuwe technologieën zoals IoT, Data en AI een sleutelrol spelen.

De expertise van Userfull in IT-integraties en maatwerkontwikkeling, en Lubon’s ervaring met cloudoplossingen en virtuele werkplekken, vullen ConXioN’s bestaande portfolio perfect aan. “We zijn al sterk verankerd in West- en Oost-Vlaanderen, maar deze overnames versterken onze aanwezigheid in de rest van Vlaanderen,” zegt Chris Debyser, CEO van ConXioN.

IoT-, AI- en hybride werkoplossingen

Userfull, geleid door Robin Talboom, heeft sinds 1990 een reputatie opgebouwd als IT-integrator met focus op hybride werken, custom development en software-integraties. Deze samenwerking stelt ConXioN in staat om bedrijven nog beter te ondersteunen in hun digitale transformatie. “Onze gedeelde klantgerichte visie is de basis van deze samenwerking. Door de gecombineerde expertise kunnen we onze klanten oplossingen bieden die meerdere bedrijfsapplicaties integreren tot een slim geheel. Daarnaast versterkt deze overname ons aanbod in data-analyse, AI en IoT,” aldus Debyser.

“Daarnaast geloof ik als IT-integrator sterk dat groei start vanuit de kern van je business, niet vanuit technologie. Die klantgerichte visie waarbij we steeds starten vanuit de specifieke situatie van een organisatie, daar vonden we met Chris Debyser en ConXioN een gelijke in mentaliteit en DNA. Die persoonlijke klik en uiteraard de ‘goesting’-factor waren voor ons doorslaggevend.” Robin Talboom, CEO bij Userfull.

Cloudcompetenties en digitale werkplekken

Lubon, met meer dan 25 jaar ervaring in cloudoplossingen, vult ConXioN’s recente overname van ITCE aan eind vorig jaar. “We zijn blij dat we een thuishaven gevonden hebben als onderdeel van de ConXioN-Groep. Onze technische kennis in digitale werkomgevingen is zeer uitgebreid en samen met hem kunnen we dit verder verbreden. Dankzij toegang tot veel meer gespecialiseerde kennis in o.a. data en AI, business applications, security, … en hun sterke relatie met vendoren en distri kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen. Dit is een match made in IT heaven,” voegt Luc Bonjean, zaakvoerder van Lubon, toe.

De overnames van Userfull en Lubon zijn een belangrijke stap voor ConXioN om haar positie als IT-partner in duurzaam digitaal ondernemen te versterken. De bedrijven, het management en de teams blijven opereren als een autonome entiteit, maar kunnen nu ook rekenen op het aanbod en de centrale diensten van ConXioN om klanten toegevoegde waarde te leveren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home