Clearlake en Insight nemen Alteryx over voor 4,4 miljard dollar

alteryx

Databedrijf Alteryx wordt voor een deal van 4,4 miljard dollar overgenomen door private-equity bedrijven Clearlake Capital Group en Insight Partners.

Het softwarebedrijf Alteryx heeft aangekondigd dat het overgenomen wordt door private-equity bedrijven Clearlake en Insight. Enkele maanden geleden overwoog het bedrijf al een overname maar kon geen enkel voorstel aan hun vereisten tippen, nu gaan ze toch overstag voor een deal van 4,4 miljard dollar. Met dit bedrag versloegen Clearlake en Insight een ander private-equity bedrijf Symphony Technology Group. De impact op de ongeveer 2.900 werknemers van Alteryx is nog niet duidelijk.

Analytics Cloud Platform

Alteryx is bekend om zijn ETL (extract, transform and load)-tools. Met deze tools kunnen bedrijven massieve hoeveelheden data voorbereiden voor analyse. Het Analytics Cloud Platform van Alteryx bevat een breed gamma aan zakelijke tools en mogelijkheden. Verder innoveerde het bedrijf reeds met generatieve AI om zijn data-platform te versterken.

Met deze deal heeft Alteryx nieuwe investeerders gevonden om verdere ontwikkelingen te realiseren. De Clearlake-Insight deal, die schulden omvat, waardeert het vermogen van Alteryx op ongeveer 3,46 miljard dollar. Hoewel het bedrijf de laatste kwartalen een trage groei kende, zou deze overname een positieve wending kunnen bieden.

De overname zou niet alleen Alteryx vooruithelpen, ook de klanten (ruim 8.300) en leveranciers kunnen hier hun vruchten van plukken. Als Clearlake en Insight hun belofte nakomen tenminste.

Nieuwe samenwerking

Deze deal zou een zekere contante waarde leveren aan de aandeelhouders van Alteryx. Bovendien zou deze transactie ook zorgen voor meer werkkapitaal en sectorexpertise, aldus Mark Anderson, CEO van Alteryx.

Alteryx heeft de laatste jaren een alomvattende transformatiestrategie toegepast en een sterke roadmap voor cloud- en AI-innovatie opgesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home