Alteryx versterkt data-platform met generatieve AI

alteryx

Data-specialist Alteryx ontwikkelde een nieuwe generatieve AI-engine voor zijn Alteryx Analytics Cloud Platform. Het doel is om de productiviteit en efficiëntie van zijn klanten te verhogen.

Generatieve kunstmatige intelligentie verovert steeds sneller de digitale wereld. Het volgende bedrijf dat de technologie steviger in zijn activiteiten integreert, is Alteryx. De specialist in data-analyse versterkte zijn Alteryx Analytics Cloud Platform recent met AI.

Wie

Alteryx staat vooral bekend om zijn ETL-tools, wat staat voor ‘extract, transform and load’. Bedrijven gebruiken die tools om massieve hoeveelheden data voor te bereiden voor analyse. Daarvoor bevat het Analytics Cloud Platform een heel gamma aan zakelijke tools en mogelijkheden.

lees ook

AI: de sleutel voor goede klantenservice, of slechts een klein stukje van de puzzel?

Nieuw platform

Tijdens zijn jaarlijkse congres Inspire 2023, kondigde Alteryx eigenlijk een volledig nieuw platform aan met Alteryx AiDIN. Het combineert generatieve AI en large language models met Alteryx Analytics. Het is een logische nieuwe stap, na de overname van concurrent Trifacta vorig jaar; daar werd al met machine learning gewerkt 

AiDIN versterkt de Analytics Cloud met generatieve AI en levert zo nieuwe automatische inzichten onder de naam Magic Document. Hiermee genereert Alteryx veel betere overzichten en zelfs op specifieke data gebaseerde PowerPoint-presentaties.

Daarnaast zorgt AiDIN ook nog voor OpenAI Connector, een nieuwe functie die generatieve AI integreert in de workflows van Alteryx Designer. Door ‘slepen-en-neerzetten’ kunnen gebruikers presentaties maken in een natuurlijk taalgebruik, wederom gebaseerd op specifieke data.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home