Alteryx op zoek naar overnemer?

alteryx

Het databedrijf Alteryx overweegt zichzelf in de verkoop te zetten om nieuwe investeerders te kunnen strikken. De beurswaarde van het bedrijf is op een jaar tijd bijna gehalveerd.

Reuters weet dat het bestuur van Alteryx al in gesprekken is met een investeerdersbank om de piste van een overname te bekijken. Het bedrijf hoopt voornamelijk privaty equity-investeerders te lokken om aandelen te kopen. Geïnteresseerde investeerders kunnen een koopje doen, want de beurswaarde van Alteryx is in de laatste twaalf maanden gehalveerd. Alteryx is vandaag ongeveer 2,5 miljard dollar waard.

Dat verklaart meteen ook waarom Alteryx zich niet tegen een overname zou verzetten. Het motto van het bedrijf is extract, transform and load. Bedrijven gebruiken het platform van het bedrijf om massieve hoeveelheden data voor te bereiden voor analyse. Daarvoor bevat het Analytics Cloud Platform een heel gamma aan zakelijke tools en mogelijkheden.

Alteryx is echter de concurrentiestrijd met grote namen zoals Microsoft en Oracle aan het verliezen. In mei lanceerde het een volledig nieuw dataplatform doorspekt met generatieve AI. Die inspanningen ten spijt heeft dat het tij nog niet kunnen keren.

Het vel duur verkopen

Toch lijkt Alteryx zijn vel duur te willen verkopen, letterlijk in dit geval. Volgens de bronnen van Reuters is tot heden nog geen bod binnengekomen dat aan de wensen van het bedrijf voldoet. Enkel voor de juiste prijs zal Alteryx dus overstag gaan.

Insight Partners, dat nu over 1,5 procent van de aandelen beschikt, zou interesse hebben om zijn aandeel te vergroten, maar dat wilt het bedrijf niet bevestigen. Het nieuws van een mogelijke overname duwt de aandeelkoers alvast met veertien procent omhoog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home