Citymesh steekt grens over naar Nederland met overname Sigfox-netwerk

sigfox

Citymesh neemt het beheer van het Nederlandse Sigfox-netwerk voor IoT-toepassingen over. Het Belgische telecombedrijf breidt daarmee voor het eerst uit naar het buitenland.

Citymesh neemt het Nederlandse Sigfox-netwerk over van VolkerWessels Telecom. In 2021 nam het B2B-telecombedrijf, dat onderdeel is van de Cegeka-groep, de Belgische tak van het netwerk al over met de overname van Engie M2M. VolkerWessels Telecom blijft de monitoring, het onderhoud en nieuwbouw van het netwerk voor zich nemen.

0G

Sigfox is een ‘0G’-netwerk dat toegespitst is op het ondersteunen van IoT-apparaten en -toepassingen. Het netwerk werkt met signalen waardoor met een beperkt aantal zendmasten toch een groot aantal geconnecteerde apparaten op een netwerk kan worden aangesloten. Na de overname van het Belgische Sigfox-netwerk was Citymesh al de grootste 0G-leverancier in België.

“Onze ervaring in het domein geeft ons een stevige voorsprong. Zo hebben we meer dan 300.000 watermeters van Waterlink in Antwerpen op het Sigfox-netwerk aangesloten, en ondersteunen we ook toepassingen van 0G in de transport- en medische sector”, vertelt Maarten Van Aerde, general manager.

Internationale ambities

Citymesh doet zijn eerste overname in het buitenland en daar zal het niet bij blijven als het van CEO Mitch De Geest afhangt. Het West-Vlaamse bedrijf wil voet aan wal krijgen in Nederland en Luxemburg, en droomt ervan om ooit de poorten van Europa open te beuken, net zoals het moederbedrijf Cegeka dat al enkele jaren met succes doet.

De Geest legt de ambities uit: “Zeg het nog niet te luid, maar eigenlijk willen we dé Benelux-speler worden als het aankomt op low power networks, 0G en Sigfox. Zo leren we de Nederlandse telecommarkt kennen, want naast 0G willen we ook onze mobiele private netwerken en onze andere Belgische networksolutions uitrollen bij de buren.”

“Daarom ook dat we over de grenzen willen kijken. Totaalpakketten kunnen aanbieden, van 0G tot 5G, want connectiviteit gaat verder waar de landkaart stopt”, klinkt Van Aerde eensgezind.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home