Citymesh verlost Proximus van Edpnet

telecom

Citymesh neemt telecomprovider Edpnet over van Proximus. Proximus ziet daarmee de lopende procedures van de Belgische Mededingingsautoriteit rond de overname verdwijnen.

Een verrassende wending in de Edpnet-affaire: Citymesh neemt de telecomprovider over van Proximus. Dat kondigden beide bedrijven gisterenavond aan met afzonderlijke persberichten. “We zijn verheugd om het team van edpnet, bestaande uit 60 deskundige professionals, te verwelkomen binnen de Citymesh Group”, zegt de nieuwe overnemer in zijn aankondiging.

Verlossing voor Proximus

Proximus probeerde eind maart Edpnet over te nemen voor een som van 20,5 miljoen euro, maar heeft weinig plezier beleefd aan die overnameplannen. De Belgische Mededingingsautoriteit stak er vrijwel meteen een stokje voor door een onderzoek te starten. Edpnet stond bekend als een onafhankelijke partij in de Belgische telecomwereld die niet gelinkt was aan één van de ‘grote drie’ en dat wilde de autoriteit liever zo houden.

Door Edpnet nu al weer van de hand te doen, is Proximus verlost van alle lopende procedures. Voor welk bedrag Citymesh overneemt, wordt niet gecommuniceerd in de persmededelingen. Citymesh zegt de positie van Edpnet als uitdager in de telecomsector in stand te willen houden en het hoofdkantoor van het bedrijf blijft in Sint-Niklaas.

Ambitieuze overnemer

De term ‘uitdager’ past evengoed bij Citymesh zelf. Het West-Vlaamse bedrijf heeft grote ambities in de telecomsector en wilt de sprong naar de consumentenmarkt maken. Een eerste belangrijke stap daartoe was het bekomen van de nodige 5G-licenties en het opzetten van een joint venture met het Roemeense Digi, dat normaal gezien vanaf volgend jaar met een aanbod op de markt zal komen.

Met de overname van Edpnet krijgt Citymesh er in één klap 46.000 klanten extra voor vast internet en 13.500 klanten met een mobiel abonnement bij. De tijd zal uitwijzen hoe zij precies passen in de plannen van Citymesh.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home