Citrix verdubbelt naar verluidt prijs van partnerlicenties 

citrix

Volgens anonieme bronnen zou Citrix een partnerlicentiewijziging doorvoeren aan het dubbele van de prijs, tenzij je als partner een jaar lang vooraf betaalt. 

Anonieme bronnen vertellen aan The Register dat Citrix een wijziging in de licentieverlening voor partners heeft doorgevoerd. Die wijziging impliceert dat Citrix het dubbele van de prijs voor zijn producten in rekening zal brengen, behalve wanneer je als partner een jaar lang vooraf betaalt. Deze nieuwe bundel lijkt hard op de recent aangekondigde Citrix Platform-licentie voor eindgebruikers. 

Dubbel zo duur

Volgens de anonieme bron van The Register, die door Citrix reeds op de hoogte werd gesteld van de wijziging, worden de producten gebundeld als “Citrix Universal for CSP”. Dit zou de beste Citrix- en NetScaler-mogelijkheden omvatten. Deze nieuwe bundel heeft heel wat weg van de recent aangekondigde Citrix platform-licentie, die alle producten van Citrix op het moment omvat, maar ook toekomstige innovaties en acquisities die eventueel nog volgen. Wil je gebruikmaken van slechts enkele producten van Citrix, dien je toch nog de hele bundel te nemen.  

lees ook

Citrix stopt ondersteuning van eeuwigdurende licenties

Citrix zou naar verluidt de kostenstijging gerechtvaardigd hebben door te zeggen dat een “flexibel maandelijks model een niveau van incrementele kosten en onzekerheid in het bedrijf introduceert.” Het wordt gepresenteerd als de ideale manier voor partners om kosten en prijzen voor hun klanten vast te leggen. Nog niet alle partners zijn op de hoogte gesteld van de prijsstijging, en diegene die het al weten zijn er niet allemaal even tevreden over. De prijsverhoging gaat vanaf 1 september 2024 van start.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home