Citrix gaat VMware achterna met bundellicentie op uitnodiging

Citrix stopt zijn oplossingen in een allesomvattende licentiebundel: Citrix Platform. Onder het mom van eenvoud probeert het bedrijf zo meer van z’n eigen diensten bij klanten binnen te duwen.

Citrix hanteert dezelfde definitie van eenvoud als Broadcom en het nieuwe VMware, en bundelt zowat zijn hele portfolio in een nieuwe Citrix Platform-licentie. Onder die licentie vind je alle producten van Citrix op dit moment, en alle toekomstige innovaties en acquisities die eventueel nog volgen. Zo dekt de licentie:

  • App- en desktopvirtualisatie: Citrix Virtual Apps, Desktops Premium, DaaS Premium
  • Netwerk: NetScaler, inclusief end-to-end observatiecapaciteiten
  • Monitoring en inzichten: Citrix Analytics voor Performance en Security
  • Beveiliging: Secure Private Access en Citrix Endpoint Management

Verder omvat de platformlicentie het pas overgenomen uberAgent. Alle beschikbare integraties met andere oplossingen zitten ook ingebakken. Citrix richt zich met de licentie op enterprises, maar communiceert niet over de voorwaarden, behalve dan dat Citrix Platform enkel op uitnodiging is. Alles wijst erop dat vooral de allergrootste bedrijven het doelwit zijn.

Alleen bundels

Vorig jaar voerde Citrix zijn eeuwigdurende licenties helemaal af. In de plaats daarvan kwam de Citrix Universal-licentie, die al een bundel omvatte. Doe licentie krijgt nu een variant: de Citrix Universal Hybrid Multi-Cloud-licentie. Die bevat dezelfde functionaliteit en voegt daar NetScaler met 1.000 GB doorvoercapaciteit en Citrix Endpoint Management aan toe. Je moet minstens 250 gebruikers in je organisatie hebben om hiermee aan de slag te gaan.

Citrix trekt enkel met de beperkte bundellicenties naar de klant. Voor grote enterprises brengen die inderdaad meer eenvoud met zich mee. Dat gaat ten koste van keuzevrijheid: wie slechts enkele Citrix-oplossingen wil afnemen, betaalt wel voor de hele bundel. Citrix benadrukt dat Citrix Analytics, uberAgent en Citrix Secure Private Access (SPA) niet meer beschikbaar zijn als losse producten sinds december van vorig jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home