Chrome 69 straft Flash harder af en toont nieuw design

Google Chrome

Google zet binnenkort de volgende stap in het uitfaseren van Flash voor zijn Chrome-browser. Pas vanaf 2020 wordt de ondersteuning voor de plug-in volledig stopgezet.

Google begon al in 2016 met het blokkeren van Flash-inhoud op websites, ten voordele van nieuwere HTML5-implementaties. Als een Chrome-gebruiker vandaag toch nog beroep moet doen op Flash, moet de plug-in per website worden ingeschakeld.

Vandaag wordt die keuze nog door de browser onthouden, maar vanaf Chrome 69 moet Flash per website elke keer opnieuw worden ingeschakeld wanneer de browser opnieuw opstart. Dat betekent dat een gebruiker altijd expliciete toestemming moet geven voordat Flash-inhoud kan worden uitgevoerd.

Aangekondigde dood

Google en de rest van de webindustrie werken al langer aan een uitfasering van Flash. De plug-in is onveilig en onhandig, en met HTML5 hebben we een geschikt modern alternatief beschikbaar. Ook Adobe, de ontwikkelaar van Flash, beseft dat de plug-in zijn beste tijd heeft gehad. In 2020 zet de softwarereus een punt achter de ontwikkeling.

Vandaag zou nog amper vijf procent van alle websites gebruik maken van Flash, zo blijkt uit recent onderzoek.

Chrome 69

Chrome 69 wordt op 4 september door Google gelanceerd. De nieuwe versie introduceert onder meer ook het nieuwe Material Design voor de browser.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home