China verplicht staatsgesteunde bedrijven Chinese pc’s te kopen

De Chinese overheid probeert pc-verkopers uit het land een duwtje in de rug te geven. Overheidsorganisaties en staatsgesteunde bedrijven moeten daartoe alle pc’s in hun organisatie vervangen die in het buitenland geproduceerd werden.

In China probeert de overheid de eigen digitale markt te steunen met een nieuwe set van regels. Binnen twee jaar moeten minstens 50 miljoen pc’s in het land vervangen worden door alternatieven van Chinese bedrijven.

De nieuwe regels werden niet openbaar gepubliceerd, maar werden door Bloomberg aan het licht gebracht. Dat nieuwsmedium sprak met enkele personen die bij de plannen betrokken zijn.

Winnaars en verliezers

Voorspeld wordt dat de verkoopcijfers van HP en Dell zullen dalen als gevolg van de nieuwe set van regels. Voor de grootste Chinese speler uit de pc-markt, Lenovo, is de overstap naar pc’s van Chinese producenten dan weer gunstig.

De nieuwe regels houden het niet bij de hardware, ook de besturingssystemen die op de pc’s geïnstalleerd staan moeten van een Chinese fabrikant afkomstig zijn. Windows en macOS worden zo verbannen van deze pc’s en de overheid zou een Linux-gebaseerd besturingssysteem aanraden als alternatief.

Terugvechten

China probeert de eigen technologische markt zo veel mogelijk te promoten door dergelijke regels in te voeren nadat de VS Huawei boycotte.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home