Cegeka neemt Zweedse dataspecialist Solver over

cegeka neemt avento over

Belgisch IT-bedrijf Cegeka neemt een meerderheidsparticipatie in Solver. Dat is een Zweeds bedrijf gespecialiseerd in data engineering in BI.

Hasseltse IT-provider Cegeka zet zijn Europese expansie verder met de overname van Solver Sweden. Solver is een kmo gespecialiseerd in business intelligence en data engineering. Het bedrijf met hoofdkwartier in Stockholm telt 25 werknemers en drie vestigingen. Concreet neemt Cekega een meerderheidsparticipatie in Solver, al communiceren de bedrijven niet voor hoeveel procent de IT-provider eigenaar wordt of welk bedrag daarmee gemoeid is.

Belang van data

Cegeka wil met Solver inspelen op de alsmaar groeiende rol van data binnen ondernemingen. Organisaties hebben partners met expertise nodig om hen te helpen om hun data te ontsluiten en AI efficiënt in te zetten. Kristel Demotte, Global VP Data Solutions bij Cegeka, ziet hoe die trend zich in de hele Europese markt afspeelt maar toch een zwaartepunt heeft in en rond Zweden. “Europees is er véél groeipotentieel, maar zeker specifiek in Scandinavië.”

lees ook

Cegeka gekozen door Vlaamse overheid voor beheer van digitale werkplekken

Met de overname verstevigt Cegeka zijn internationale positie. Dat is een bewuste keuze. “In Scandinavië is de markt op vlak van data en artificiële intelligentie sterk ontwikkeld”, zegt Denis van Nunen, managing director van Cegeka Zweden. “De regio heeft er jaren geleden de kaart van de digitale transformatie getrokken en zit bijgevolg aan de kop van het Europese peloton. Voor Cegeka is dit dan ook de ideale plaats om onze groei en de uitbouw van onze business line Data Solutions verder vorm te geven.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home