Cegeka groeit naar omzet van 640 miljoen euro

Europese IT-groep Cegeka laat opnieuw een stevige groei optekenen. Het fiscaal jaar 2020 was goed voor een omzet van 640 miljoen euro.

Cegeka pakt uit met mooie cijfers vanuit zijn hoofdkwartier in Hasselt. De grote IT-leverancier sluit zijn boekjaar 2020 af met een omzet van 640 miljoen euro. Zo groeit het bedrijf met 14 procent vergeleken met een jaar eerder. Ook de winst ging erop vooruit. Die steeg met 31 procent vergeleken met boekjaar 2019 tot 51,1 miljoen euro. De coronapandemie heeft de voortdurende groei van Cegeka dus niet kunnen fnuiken.

Overnames

“We hebben in 2020 de financiële positie van de Cegeka Groep verder kunnen versterken”, zegt Stephan Daems, CFO van Cegeka. “Onder uitdagende omstandigheden zijn we er in 2020 in geslaagd om in Nederland de overnames van KPN ICT Consulting, Call2 en Finavista succesvol af te ronden en ze in 2021 te integreren in onze organisatie. Ook in België hebben we geïnvesteerd in innovatie. De overname van Gridmax en de meerderheidsparticipatie in Citymesh.”

Cegeka heeft de ambitie om zich in ons land te ontpoppen tot vierde mobiele operator. Het bedrijf verwacht veel van opkomende technologie zoals 5G en AI. “Onze investeringen in 5G en artificiële intelligentie zijn échte gamechangers voor de toekomst”, aldus CEO Stijn Bijnens.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home