Cegeka gekozen door Vlaamse overheid voor beheer van digitale werkplekken

De Vlaamse overheid heeft Cegeka aangesteld als IT-partner voor het beheer van de digitale werkplekken de komende zeven jaar. In samenwerking met DXC kan Cegeka vanaf 2022 mee bouwen aan de verdere digitalisering van Vlaanderen.

Cegeka haalde het ambitieuze raamcontract binnen met een Microsoft O365-oplossing en een sterk ecosysteem van partners, met een sterke focus op duurzaamheid. In samenwerking met DXC is Cegeka initieel verantwoordelijk voor de continuïteit van het huidige applicatielandschap van de Vlaamse overheid.

“Cegeka en DXC dekken een breed gamma aan technologie af. In onze ambitie om de Vlaamse overheid te ontzorgen, focussen we op data(platformen) en onze cloud first-strategie”, duidt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. “We zien grote mogelijkheden in de implementatie van 5G, AI en Solid, die een belangrijke meerwaarde kunnen betekenen voor Vlaanderen.”

De continuïteit van de bestaande dienstverlening is de eerste prioriteit. Daarnaast staat de uitvoering van een transformatieplan, met een sterke focus op eindgebruikerservaring en user adoptie hoog op de agenda.

Voor Cegeka is de structurele samenwerking met de Vlaamse overheid een cruciale stap richting een verdere groei in Vlaanderen. “We zijn bijzonder fier dat we als grootste Vlaamse onafhankelijke IT-dienstenleverancier op lange termijn mee aan het stuur zit van de verdere digitalisering van Vlaanderen en de Vlaamse administratie. We hebben samen met de overheid de ambitie om Vlaanderen te laten groeien tot een top-5 digitale regio in Europa”, zegt Bijnens.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home