Canadese OpenText koopt Micro Focus voor 6 miljard dollar

Micro Focus wordt een onderdeel van OpenText, dat zes miljard dollar overheeft voor de overname.

OpenText neemt Micro Focus over voor 6 miljard dollar. Het Canadese OpenText, dat enterprise information management-software aanbiedt, hoopt zo zijn portfolio verder te groeien. Het bedrijf heeft al enkele eerdere kleinere overnames achter de kiezen en richt zich vooral op het beheer en de verwerking van data.

Micro Focus heeft verschillende zakelijke software-oplossingen en richt zich onder andere op digitale transformatie, appmodernisering, beveiliging en data-analyse. Het bedrijf met hoofdkwartier in het VK wil klanten helpen om hun IT-infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.

Samen moeten OpenText en Micro Focus een complementair portfolio hebben dat meer klanten wereldwijd aanspreekt. OpenText heeft in ieder geval veel over voor de acquisitie. De overnameprijs van zes miljard dollar is goed voor zowat de helft van de beurswaarde van OpenText.

Micro Focus is een succesverhaal in het VK, waar het bedrijf al sinds 1976 meedraait. Aanvankelijk lag de focus ervan bij COBOL, maar het evolueerde met de tijd mee richting een veelzijdige IT-specialist.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home