Broadcom scherpt hakbijl met oog op personeelsbestand VMware na overname

Broadcom wil stevig knippen in het personeelsbestand van VMware wanneer de overname rond is. Vooral niet-ingenieurs moeten voor hun job vrezen.

Broadcom is van plan om met de hakbijl door het personeelsbestand van VMware te gaan wanneer de voorgestelde overname doorgaat. Ingenieurs lijken veilig voor de nakende ontslagronde, maar alle andere profielen mogen voor hun job vrezen. Broadcom wil vermoedelijk dubbele profielen voorkomen. Het bedrijf en VMware delen immers heel wat ondersteunende bedrijfsdiensten.

Niet populair

De overname van Broadcom is niet populair. Zowel klanten als werknemers spraken zich al uit tegen de acquisitie en van mededingingsautoriteiten kregen de plannen de wind van voren. Die wind is intussen gaan liggen met de voorwaardelijke goedkeuring van de plannen door de EU en het VK. Enkel vanuit de VS zelf komt er nog een lichte bries, maar Broadcom verwacht dat de overnameplannen voor de herfst van dit jaar toch rond zullen zijn.

Broadcom heeft geen al te beste reputatie wanneer het op overnames aankomt. Het bedrijf gaat vol voor maximaal rendement en kiest daarvoor traditioneel voor een gerichte focus op erg grote klanten. Wie niet tot dat selecte clubje behoort, wordt gedegradeerd tot tweederangsklant. Innovatie voor de grote vijver aan kleine klanten komt dan prompt op een laag pitje te staan. Financieel wierp die strategie al vruchten af, voor Broadcom.

Cultuurschok

Ook de hakbijl behoort tot de vaste overnametools. Bij de acquisitie van CA Technologies vlogen er duizenden mensen de laan uit. Verschillende hooggeplaatste profielen bij VMware hebben het bedrijf al preventief verlaten. Ook een cultuurschok staat op het programma, aangezien Broadcom er een veel traditionelere manier van werken op nahoudt. Zo vaart het bedrijf tegen de algemene stroming in door telewerk in vraag te stellen.

Officieel worden de nakende ontslagen nog niet bevestigd, al lijkt Business Insider op gezag van eigen bronnen wel zeker van z’n stuk. De ontslagen zouden misschien al aan het einde van deze maand aangekondigd worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home