Bosch investeert 296 miljoen dollar extra om chiptekort terug te dringen

chip wafer

In totaal wil Bosch dit jaar 769 miljoen dollar spenderen aan extra productiecapaciteit. De 296 miljoen dollar komt bovenop de belofte vorig jaar dat het in 2022 ongeveer een half miljard dollar zou investeren.

Het gros van de investering gaat naar een nieuwe 300-millimeter wafer productiesite in het Duitse Dresden. Een extra 57 miljoen dollar gaat naar Reutlingen, dichtbij Stuttgart, waar Bosch eind vorig jaar gestart is met productie.

De extra 296 miljoen dollar die vandaag wordt aangekondigd, gaat bijna integraal naar de nieuwe site in Reutlingen. Bosch wil daar de productieruimte uitbreiden naar 44.000 vierkante meter aan clean rooms tussen nu en 2025. Volgens de fabrikant is die stap nodig omdat de vraag naar halfgeleiders en micro electro-mechanische systemen (MEMS) sterk blijft groeien binnen de consumentenelektronica en de autosector.

De fabriek in Reutlingen focust op de productie van 150mm en 200mm wafers. De 150mm-variant is de minst populaire, maar het proces kan de productiekost van halfgeleiderproducten zoals leds en sensoren goedkoper maken. Er is sinds 2019 een flink tekort aan 200mm-wafers die vaak worden gebruikt voor sensoren, MCU’s en draadloze communicatiechips. De uitbreiding van de fabriek in Reutlingen moet dat probleem kleiner maken.

De Bosch-site in Dresden focust meer op 300mm wafers die gebruikt worden voor high-end chips zoals CPU’s, GPU’s of NAND.

lees ook

Grote producent van wafers voor chipfabrikanten is volgeboekt tot 2026

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home