Blockchain wordt bepalend voor toekomst van IoT apparaten

Tegen 2020 zal Blockchain essentieel zijn volgens Brendon Kim van Samsung NEXT. Met meer dan 20 miljard Internet of Things apparaten (IoT-apparaten) gaat volgens hem Blockchain bepalend zijn voor de toekomst en de wijze waarop deze apparaten kunnen communiceren.

Blockchain maakt het mogelijk om een vorm van waardeoverdracht te doen zonder gebruik te maken van de zogenaamde derde partijen. Het bekendste voorbeeld van een blockchain is de cryptovaluta bitcoin. Dit digitale betaalmiddel zorgt ervoor dat je goederen kunt kopen bij leveranciers die bitcoin accepteren. En het is mogelijk om bitcoin naar iemand anders over te maken zonder dat je daarbij een bank nodig hebt.

“Blockchain maakt deel uit van onze grotere investeringsthese,” vertelde Kim Managing Director en Head of Investments van Samsung NEXT aan TechRepublic op het SXSW. “Onze stelling is dat de wereld meer gedistribueerd en gedecentraliseerd wordt. De afgelopen vijf jaar was er een centralisatie van gegevens, geheugen, opslag en berekening in de cloud en we geloven dat het in de toekomst een gedistribueerde gedecentraliseerde wereld zal zijn.”

Volgens Kim was dit niet alleen vanwege gebruiksgevallen zoals Autonomous Driving maar ook door trends op het gebied van regelgeving naast maatschappelijke trends die de nadruk leggen op empowerment van de consument, privacy en veiligheid. “Blockchain is een enorme ondersteunende technologie om de basis te leggen voor een meer gedistribueerde en gedecentraliseerde wereld,” vervolgde hij. “Mensen voorspellen nu 20 miljard aangesloten apparaten. Al die apparaten hebben een vorm van orkestratie-technologie nodig om met elkaar te kunnen communiceren. Blockchain zal daarin fundamenteel zijn. Apparaten kunnen hierdoor met elkaar praten, kunnen elkaar verifiëren en kunnen transacties met elkaar doen.”

Het gebruik van Blockchain zal het volgens Kim allemaal makkelijker maken. Om een voorbeeld te geven zou een wasmachine aan een bedrijf door kunnen communiceren dat het wasmiddel bijna op is en dit bestellen. Of een vaatwasser zou nieuw afwasmiddel kunnen bestellen als dit op dreigt te raken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home