Bizzcontrol maakt van elke boekhouder een CFO voor de KMO

Boekhouder blijf niet bij je leest

Bizzcontrol

De Gentse start-up Bizzcontrol biedt een tool aan waarmee je met een klik aantrekkelijke visuele rapporten en analyses kan maken. Het volgt hiermee de trend waar boekhouders steeds meer de ‘CFO van de KMO’ worden.

Volgens een onderzoek van UHasselt blijkt dat maar 28 procent van de ondernemers zijn boekhouder goed begrijpt wanneer die uitleg geeft over de cijfers van hun onderneming. Het gaat daarbij vaak om droge financiële rapporten, meestal een balans of resultatenrekening. In theorie is dit genoeg, maar wie zijn onderneming beter wil sturen, heeft meer informatie nodig.

Bizzcontrol

Met de tool van Bizzcontrol kan een boekhouder die cijfers op een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier presenteren. Volgens hen is er maar één druk op de knop nodig om zo’n rapport te genereren. Hiermee kunnen ze, samen met de financiële kennis van de boekhouder en de band met de ondernemer een beter advies uitbrengen. De boekhouder hoeft zich trouwens geen zorgen te maken dat zulke slimme tools in de toekomst hun job bedreigen. Persoonlijk advies blijft altijd nodig.

CFO van de KMO

 “Vandaag biedt maar 17 procent van de accountants structureel business advies aan”, zegt Lode Cools, co-founder & CTO van Bizzcontrol. “77 procent van de kantoren wil hier wel mee starten in het komende jaar. Met Bizzcontrol hebben we een tool ontwikkeld waarmee accountants heel snel en eenvoudig hun klantenervaring sterk kunnen verbeteren.”

Het bedrijf verwacht dat het komende decennium de boekhouder evolueert van cijferverwerker naar ‘CFO van de KMO’. Een overzichtelijke tool waarmee je transparant inzichten kan creëren, helpt hen daarbij. Op enkele minuten kan er een budget en cashflowplan worden opgeladen waarmee de boekhouder niet meer naar het verleden kijkt maar ook naar de toekomst.

lees ook

Hoe de boekhouder niet wordt vervangen door AI

Vandaag maken volgens Start it @ KBC al 16 middelgrote boekhoudkantoren in Vlaanderen gebruik van het softwareplatform na een bètafase bij drie kantoren begin 2020.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home