België wil samen met Japan je portefeuille digitaliseren

digital wallet digitale portefeuille

België en Japan gaan samen een digitale portefeuille ontwikkelen. Die zal onder andere je identiteitskaart en rijbewijs bevatten.

België heeft een akkoord gesloten met Japan voor de ontwikkeling van een digitale portefeuille. Dat weet Belga. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel bevestigt de samenwerking tijdens een economische missie van ons land naar Japan.

De digitale portefeuille wordt een veilige applicatie waarin onder andere het rijbewijs en de identiteitskaart zullen zitten. Het is de bedoeling dat burgers er ook handtekeningen mee kunnen zetten of mee kunnen communiceren met de overheid. In 2023 al moet de applicatie beschikbaar zijn. In 2021 werd het project aangekondigd.

Buiten de EU

De functionaliteit ervan zal zich uitstrekken tot in Japan, wat vermoedelijk impliceert dat het land de digitale documenten zal erkennen. Het is de bedoeling om de portefeuille tot ver buiten de EU relevant te maken en daar is de samenwerking met Japan een voorbode van.

Al sinds 2002 heeft ons land contacten met het Japanse agentschap voor digitalisering rond verschillende onderwerpen zoals elektronische identificatie en facturatie. De nieuwe samenwerking kadert in die relatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home