Elke Belg vanaf 2023 een digitale portefeuille met ID en rijbewijs

portefeuille digitaal

De digitale portefeuille bevat al je officiële documenten zoals je identiteitskaart, rijbewijs of visum. De portefeuille wordt ook geleverd met een verbeterde e-box waar de overheid handiger informatie kan delen.

Vanaf 2023 hoef je niet langer je portefeuille overal mee te nemen. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) zegt vandaag in de Vlaamse kranten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen dat het project ‘Smart Nation’ in ontwikkeling is. Die bevat al je officiële documenten die je als inwoner van België soms of altijd op zak moet hebben. Denk daarbij aan je rijbewijs of identiteitskaart, maar ook je trouwboekje.

Het project bundelt ook een verbeterde e-box voor overheidscommunicatie en een e-loket voor de aanvraag van onder andere documenten en vergunningen.  

Volgens Michel wordt er 50 miljoen euro budget voorzien. In totaal spendeert de Belgische overheid vandaag meer dan één miljard euro over 1.200 federale websites en andere digitale politiek. Meer uniformiteit tussen al die projecten moet de kosten kunnen drukken. De digitale portefeuille is daarin een belangrijke stap.

lees ook

Minister Dalle: “2022 moet en zal het jaar van 5G zijn”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home