Baas van nieuwe Intel Foundry Services vertrekt al

Intel manufacturing technicians in Kulim, Malaysia, display 3rd Gen Intel Xeon Scalable processors during their production cycle. Intel introduces the 3rd Gen Intel Xeon Scalable processors (code-named "Ice Lake") and the full platform that they join on Tuesday, April 6, 2021. (Credit: Jason Cheah/Intel Corporation)

Intel verliest de baas van zijn recent opgestarte Foundry Services. Dat is pijnlijk, want de jonge dienst is nog maar net uit de startblokken terwijl Intel er wel veel van verwacht.

Intel verliest de baas van zijn Foundry Services. Dat weet The Register. Randhir Thakur stapt op om “andere opportuniteiten na te streven.” Hij zal nog wel tot begin 2023 in functie blijven om de overdracht naar een nog niet gekende opvolger te verzekeren.

Chips voor derden

Het vertrek is een klap voor Intel. Pat Gelsinger tekende bij zijn aanstelling als CEO vorig jaar een ambitieus revitalisatieplan uit voor Intel en daar maakte Intel Foundry Services een belangrijk deel van uit. Onder die noemer wil Gelsinger dat Intel zijn chipfabricage-capaciteiten aanbiedt aan derden.

Intel is één van de grootste chipfabrikanten ter wereld en ontwerpt en bakt zijn eigen chips. Beide zaken vereisen verschillende expertise en zijn voor de meeste chipdesigners gescheiden. AMD maakt sinds de verkoop van GlobalFoundries zijn chips niet zelf en vertrouwt vandaag op TMSC voor productie, net als bijvoorbeeld Apple en Nvidia. Ook Samsung maakt chips voor klanten

Tower Semiconductor

Met de Intel Foundry Services moet Intel zijn expertise beschikbaar maken aan andere chipdesigners, zodat de kosten van de ontwikkeling van alsmaar nieuwe en meer geavanceerde productiebanden ook voor inkomsten zorgen buiten de productie van eigen chips. Daarmee ontpopt Intel zich tot concurrent van Samsung en TSMC. Thakur moest het initiatief leiden.

Volgens The Register plant Intel om Tower Semiconductor uit Israël over te nemen. Het zou kunnen dat het management van dat bedrijf de leiding over de hele Foundry-tak zal krijgen, wat een verklaring is voor het vertrek van Thakur. Het is hoe dan ook belangrijk dat Intel snel een capabel gezicht aan het hoofd van de divisie zet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home