AVM lanceert vier wifi-repeaters met mesh-functionaliteit

Fritz!Repeaters mesh

De Duitse netwerkspecialist AVM lanceert vier nieuwe mesh-producten om de doorvoer en het bereik van wifi-netwerken te verbeteren. Het gaat om vier wifi-repeaters, die je eenvoudig in het netwerk opneemt.

Met vier verschillende repeaters, dekt AVM de meeste noden. De Fritz!Repeater 600 beschikt over vier antennes en biedt een snelheid tot 600 Mbps via 2,4 GHz. De Fritz!Repeater 1200 ondersteunt zowel 2,4 als 5 GHz (elke band twee antennes) en krikt de maximale snelheid op tot 1.266 Mbps. De 1200 beschikt ook over een gigabit-poort om de repeater via ethernet in het netwerk te integreren of op een ander apparaat aan te sluiten. De Fritz!Repeater 2400 krikt de prestaties nog verder op met vier antennes per frequentieband. Dat verhoogt de maximale snelheid tot 2.333 Mbps.

Om groter dan gemiddelde woon- of kantooromgevingen van stabiele wifi te voorzien, introduceert AVM ten slotte ook nog de Fritz!Repeater 3000. Dat is de enige tri-band repeater in de collectie, met een extra toegewijde 5 GHz-radio voor mesh-doeleinden en een tweede gigabit-ethernetpoort. Het is tevens het enige losstaande exemplaar, de andere drie repeaters plug je rechtstreeks in het stopcontact.

Mesh

De repeaters kunnen in principe in elk type netwerk worden opgenomen, maar om van de mesh-functionaliteit te kunnen profiteren heb je minstens één Fritz!Box nodig als router (met Fritz!OS 6.90 of hoger). De repeaters nemen automatisch alle netwerkinstellingen (SSID, wachtwoord, gastnetwerk…) van de Fritz!Box over bij installatie en worden mee geüpdatet wanneer instellingen in de router worden aangepast. Ook firmware-updates kunnen vanuit de Fritz!Box automatisch naar de repeaters worden uitgestuurd. Technologieën zoals band steering, AP steering en crossband repeating zorgen ervoor dat router en repeater zich optimaal op elkaar afstemmen om het netwerkverkeer af te handelen en overal een goed bereik te bieden.

Wanneer je de repeaters in een netwerk zonder Fritz!Box integreert, krijg je geen toegang tot de mesh-mogelijkheden, maar wordt het netwerk wel nog altijd uitgebreid met de bestaande SSID en wachtwoord. De bijhorende app helpt je in de zoektocht naar de optimale plaatsing van de repeater(s).

AVM benadrukt dat alle vier de repeaters het Protected Management Framework (PMF) ondersteunen voor verhoogde wifi-veiligheid. Daarnaast is er speciale aandacht geweest aan energieverbruik: de Fritz!Repeater 600 verbruikt ongeveer 1,5 watt in stand-by, voor de 2400 is dat 3 watt.

Prijs en beschikbaarheid

De Fritz!Repeater 3000 komt binnenkort beschikbaar aan een adviesprijs van 129 euro. De Fritz!Repeater 2400, 1200 en 600 volgen vanaf het tweede kwartaal van 2019. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home