Atos wil DXC Technology kopen voor 10 miljard dollar

De Franse technologiereus wil het Amerikaanse DXC Technology overnemen. Atos zit in een stevige overnameronde en heeft 10 miljard dollar over voor de aanschaf van de IT-servicesspecialist.

Digitaliseringsspecialist Atos wil 10 miljard dollar neertellen voor DXC Technologies. Dat bracht Reuters aan het licht en wordt nu deels bevestigd door Atos zelf. De Franse technologiereus spreekt zich niet uit over de beoogde omvang van de overname, maar laat wel weten dat de twee bedrijven in gesprek zijn over een acquisitie. Atos bekijkt momenteel alle financiële aspecten rond de mogelijke deal en wijst er op dat er nog niets op papier staat.

Atos is een van oorsprong Franse multinational die ongeveer 30 procent van zijn omzet in de VS draait. DXC Technologies is als IT-serviceprovider erg aanwezig op de Amerikaanse markt. De overname zou de voertafdruk van Atos in de VS dus flink vergroten. De twee organisaties hebben bovendien aansluitende activiteiten. Ze zetten allebei in op digitalisering en modernisering van ondernemingen.

DXC Technologies

DXC is ook in Europa actief en werkt onder andere met de Vlaamse overheid als klant. Het bedrijf bestaat nog maar sinds 2017 en werd geboren uit een fusie van de Enterprise services-afdeling van HPE met Computer Sciences Corporation (CSC). Sinds het ontstaan van het bedrijf gaat het niet spectaculair goed. DXC Technologies maakte het afgelopen jaar verlies en zag zijn omzet al met vijf miljard dollar dalen naar een kleine 20 miljard dollar, komende van 25 miljard dollar in 2017.

Atos is zijn positie erg aan het verstevigen. Het regent overnames bij het bedrijf, dat eind vorig jaar nog een nieuw uitgebreid aanbod voor cloudtransformatie uitrolde met Atos OneCloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home