Atos wil digital.security en EcoAct overnemen in marge van dalende omzet

Atos

In de eerste helft van dit jaar liet Atos een dalende omzet optekenen, al valt de daling met de coronacrisis in het achterhoofd best mee. Kijkend naar de toekomst plant het bedrijf twee overnames, waarvan er één vrijwel rond is.

Atos wil digital.security en EcoAct overnemen. Met dat laatste bedrijf sloot de specialist in digitale transformatie al een overeenkomst. EcoAct moet Atos helpen om CO2-neutraal te worden. De experts van het bedrijf uit Parijs zullen tevens helpen om een koolstofneutraal aanbod in de markt te zetten. Volgens Atos zoeken prospecten naar een centraal aanspreekpunt dat een totale transformatie op een C02-neutrale manier kan bewerkstellingen, en die leemte probeert de organisatie te vullen.

Beveiligingsexpertise

De overname van digital.security moet de cybersecuritydiensten van Atos dan weer een boost geven. Digital.security is een beveiligingsspecialist met stevige wortels in Frankrijk, België en Luxemburg. De 250 experts van de organisatie zullen zich bij die van Atos voegen. Het bedrijf, dat ontstond onder de Econocom-vlag, vult de kennis van Atos aan met verregaande expertise in verband met IoT. Voor deze overname werken de beide partijen de details nog uit. Naar verwachting komt er tegen eind dit jaar een overeenkomst uit de bus.

De aankondiging van de overnameplannen van de Franse reus komen er in de marge van de onthulling van de kwartaalresultaten. Die vielen ondanks een kleine daling best mee. Atos ziet zijn omzet met 2,8 procent dalen vergeleken met vorig jaar, maar stelt dat die daling het gevolg was van de coronacrisis. Bovendien is het absolute dal in Q2 bereikt, en gaat het dus opnieuw de goede kant op. Atos benadrukt dat de veiligheid van werknemers en klanten voorop staat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home