Atos vindt net op tijd kapitaal en lijkt (voorlopig) gered

atos

Het Franse bedrijf Atos heeft een financiering rond van 1,675 miljard euro. Daarnaast krijgt het 800 miljoen euro om de nodige herstructureringen door te voeren.

Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft heel wat zorgen aan zijn hoofd. Het bedrijf moet tegen eind 2025 meer dan 3,6 miljard euro aan schulden aflossen, waarvan 1,2 miljard euro dit jaar. Een ambitieus herfinancieringsplan werd begin april voorgesteld om schuld om te zetten naar aandelen.

Eerder deze maand heeft Atos een akkoord gesloten met banken en obligatiehouders. Vandaag deelt het bedrijf mee dat het 1,675 miljoen euro aan financiering heeft veiliggesteld. De bank en obligatiehouders dragen elk de helft.

Tegelijk heeft Atos zich ook van 800 miljoen euro aan interim financiering verzekerd. Dit geld is nodig de herstructureringsplannen te voltooien. Eerder dit jaar had Atos al toegang tot 450 miljoen euro. De rest van het bedrag, 350 miljoen euro, wordt eind juli beschikbaar gesteld.

Duurzaam beleid

Jean-Pierre Munstier, voorzitter van de raad van bestuur, benadrukt dat de laatste nieuwe ontwikkelingen een belangrijke stap zijn richting een duurzaam beleid voor het bedrijf met focus op klanten en werknemers.

“We hebben met succes een akkoord bereikt over ons financiële herstructureringsplan, met 1,675 miljard euro aan nieuwe financiering en een lock-up-overeenkomst met een groep banken en een groep obligatiehouders. Dit brengt ons een stap dichter bij het indienen van het plan bij de rechtbank van koophandel tegen eind juli zoals oorspronkelijk gepland,” zegt hij in een verklaring.

lees ook

Franse overheid werpt Atos een levenslijn toe

“We hebben ook gezorgd voor liquiditeit op korte termijn voor het bedrijf, evenals langetermijnfinanciering die nodig is om het bedrijf te financieren,” voegt hij eraan toe.

Voor de tweede helft van 2024 staat een grote herstructurering centraal. Tegen het einde van 2024, uiterlijk begin 2025, zou alles achter de rug moeten zijn. Hoe die herstructuring eruit zal zien, zal de Franse IT-gigant de komende maanden uit de doeken doen. Het ziet er naar uit dat Atos met alle steun een faillissement voorkomt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home