Atos start kennismakingsgesprekken met mogelijke investeerders voor spin-off Evidian

Atos zet de eerste stappen om zijn bedrijf werkelijk in twee te splitsen. Hiervoor start het kennismakingsgesprekken met mogelijke investeerders voor de spin-off Evidian. Onder de geïnteresseerden valt de naam Airbus.    

De raad van bestuur van Atos maakte vorig jaar plannen bekend om het bedrijf in twee te splitsen. Atos zal dan de naam blijven voor de Datacenter en Hosting-, Digital Workplace-, Unified Communication- en Business Process Outsourcing-takken. De onderdelen Digital, Big Data en Security komen dan in de spin-off Evidian terecht.

Binnen de bedrijfsmuren zorgden de plannen voor stevig wat tegenwind. Zowel de CEO als de CFO boden vrijwel onmiddellijk na de bekendmaking van de plannen hun ontslag aan.

lees ook

Atos verliest C-levels als reactie op voorgestelde splitsing

Airbus overweegt minderheidsbelang

Atos is echter niet van zijn stuk te brengen en start nu kennismakingsgesprekken met mogelijke investeerders voor Evidian. Volgens de Franse krant Les Echos, schuift onder meer Airbus daarvoor aan tafel. De vliegtuigontwerper- en bouwer zou daarmee een minderheidsbelang van Evidian worden. Officieel worden de geruchten door geen van beide bedrijven bevestigd of ontkracht.

Een woordvoerder van Atos laat wel nog eens weten aan The Register waarom het bedrijf kennismakingsgesprekken opstartte: “De onderneming heeft verkennende gesprekken gevoerd met mogelijke toekomstige minderheidsaandeelhouders in het kader van activiteiten gegroepeerd onder de naam Evidian.”

“Atos herinnert eraan dat het strategisch plan dat op 14 juni 2022 aan de markt is meegedeeld, voorziet dat Atos tot 30% van het kapitaal van de Evidian-scope behoudt en dat de verkoop van dit belang de financiering van haar eigen transformatieplan verzekert.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home