Mendix en Atos brengen hyperautomation en decarbonisatie naar organisaties

handdruk partnership

Mendix en Atos breiden hun samenwerking verder uit. De laatste kan hierdoor aan bedrijven wereldwijd diensten aanbieden voor modernisering van applicaties. Tegelijk moet er een duurzaam kantje zitten aan het verhaal.

Mendix laat in een persbericht weten een lopende samenwerking met Atos te hebben uitgebreid. De samenwerking moet digitaliseringsmogelijkheden brengen naar bedrijven wereldwijd.

Moderniseren

“Atos heeft een sterke basis in het moderniseren van applicaties en beschikt over de expertise om een duidelijk stappenplan op te stellen voor het moderniseren van verouderde applicaties en systemen. Dit is van cruciaal belang voor bedrijven die deze systemen opnieuw willen bouwen of vervangen. Ons low-code platform en de expertise van Atos sluiten perfect aan bij het versnellen van die transformatie”, zegt Tim Srock, CEO van Mendix.

Van de samenwerking moeten bedrijven die willen digitaliseren profiteren. Mendix beschikt over een low-code-platform waarmee digitale initiatieven op te zetten zijn, zonder te investeren in schaars digitaal talent. Atos helpt dan weer het maximale uit de low-code-applicaties te halen.

“Door deze samenwerking met Mendix helpt Atos organisaties hun processen te stroomlijnen, waardoor de totale kosten en benodigde tijd voor het veranderen of verbeteren van systemen voor applicatie-ontwikkeling worden verminderd”, vult Srock nog aan.

lees ook

Bouwen met low-code: waar komen de bouwblokken op deze platformen vandaan?

Decarbonisatie

In de persmededeling wordt daarnaast nog op de groene kant van de samenwerking gewezen. Net als veel andere techbedrijven, heeft ook Atos groene missies waar het bedrijf naartoe wil streven. Momenteel zijn al low-code-toepassingen operationeel waarmee de CO2-uitstoot op 1.800 locaties wereldwijd realtime opgevolgd worden. Het bedrijf wil zijn klanten helpen om met het low-code-platform van Mendix gelijkaardige applicaties voor eigen gebruik te bouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home