Asus start officieel met NUC-verkoop

Na de overname van de NUC-reeks van Intel eerder deze zomer, start Asus nu officieel met de verkoop van de dingen in z’n eigen portfolio.

Sinds één september behoort de Intel NUC-reeks officieel tot het portfolio van Asus. Dat laat de computerfabrikant zelf weten. NUC’s, kort voor Next Unit of Computing, zijn kleine computertjes die oorspronkelijk door Intel zelf in de markt werden gezet. De modulaire dingen werden doorgaans zonder opslag of geheugen verkocht, zodat klanten ze zelf konden configureren.

Asus neemt over

Intel kondigde in juli aan dat het definitief zou stoppen met de productie en ontwikkeling van NUC’s. Die evolutie past in de ambitie van Intel en CEO Pat Gelsinger om met het bedrijf opnieuw meer te focussen op de kerntaken: de ontwikkeling en productie van processors. Een week later raakte bekend dat Asus de hele NUC-organisatie zou overnemen en daar zelfs een nieuwe bedrijfstak voor in het leven wilde roepen.

Asus heeft nog geen nieuwe toestellen ontwikkeld, maar verdeelt momenteel de oude exemplaren. De NUC’s van de dertiende generatie zijn dus de recentste modellen, al verwierf Asus in de overeenkomst met Intel wel het recht om de NUC verder te blijven ontwikkelen voor toekomstige processorgeneraties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home