Arm komt waarschijnlijk naar Nasdaq

Arm

Softbank plant voor Arm een beursgang op de Amerikaanse Nasdaq. De beurs van Londen lijkt zo naast de primeur te grijpen.

Arm zal bij een beursgang waarschijnlijk op de Nasdaq verschijnen. Dat zegt de CEO van het Japanse moederbedrijf Softbank. Softbank wil al een tijdje van Arm af en hoopte op een succesvolle overname van de chipdesigner door Nvidia. Die sprong echter af na antitrust-onderzoek van onder andere het VK, de VS en de EU. Al snel werd duidelijk dat Softbank als alternatief voor een IPO zou kiezen.

Niet naar Londen

De beurs van Londen zou ook interesse hebben, vermoedelijk onder impuls van de overheid van het VK. Arm is ontstaan uit Acorn Computer en was een op en top VK-succesverhaal tot de overname door de Japanners in 2016. Toch geniet de Nasdaq de voorkeur, vooral omdat de meeste grote klanten van Arm zich in de VS bevinden. Een finale beslissing is nog niet gemaakt.

Qualcomm, dat met zijn Snapdragon-processors erg afhankelijk is van de Arm-architectuurlicentie, stelde al voor om een flink stuk van de aandelen van Arm te kopen bij een beursgang. Qualcomm hoopt dat andere bedrijven met een groot belang in het Arm-ecosysteem mee investeren, zodat er een onafhankelijk consortium ontstaat. Een timing voor de beursgang is er voorlopig nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home