Arm keert rug naar Britse heimat met IPO-plannen

arm

Waar Arm aanvankelijk nog naar de beurzen van Londen en New York wilde stappen, geeft het bedrijf nu aan dat de London Stock Exchange links blijft liggen.

Sinds de overname door Nvidia in het water viel, probeert Arm onder de vleugels van het Japanse Softbank uit te raken via een beursgang. “Ik was enthousiast over de mogelijkheden met Nvidia, maar ben nog enthousiaster over deze plannen”, vertelde Mohamed Awad, SVP en GM van het Infrastructure Segment bij Arm daarover aan ITdaily. “We zitten echt in een positie waarin we ons eigen lot kunnen bepalen. Ik kijk uit naar de IPO.”

Enkel Nasdaq

Dat die IPO op de Nasdaq zou plaatsvinden, was al een tijdje duidelijk. Het leek er echter even op dat Arm voor een dubbele beursgang zou kiezen, met de London Stock Exchange als tweede platform. Arm mag dan in Japanse handen zijn, het bedrijf is van oorsprong Brits en heeft zijn hoofdkwartier in Cambridge. De overheid van het VK had graag gezien dat Arm zich daardoor ook op de Londense beurs liet noteren. Na Brexit kan de beurs zelf dat goede nieuws bovendien ook gebruiken.

Maar zo zal het niet zijn. Arm heeft bevestigd dat de aandelen zeker initieel exclusief naar de Nasdaq in New York komen. “Na overleg met de Britse overheid en de Financial Conduct Authority de afgelopen maanden hebben SoftBank en Arm vastgesteld dat de beste weg voorwaarts een exclusieve Amerikaanse beursnotering van Arm is in 2023”, klinkt het in een statement. IP blijft (voorlopig) wel in het VK, net als het hoofdkwartier. Het ex-EU-eiland tegenover de Belgische kust krijgt er bovendien een Arm-site in Bristol bij.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home