Arm investeert in Raspberry Pi met oog IoT-ontwikkelaars

Raspberry board

Arm neemt een minderheidsbelang in Raspberry Pi. Door de relatie te cementeren, hoopt de chipontwikkelaar vermoedelijk om ook dichter bij IoT-ontwikkelaars te komen.

Arm koopt een minderheidsaandeel van Raspberry Pi. Hoeveel aandelen de chipbouwer precies koopt en voor welk bedrag, is niet duidelijk. Arm en Raspberry Pi zijn geen onbekenden: de twee werken al samen sinds de ontwikkeling van de originele Pi in 2008. Sindsdien is er echter veel veranderd: waar Raspberry Pi aanvankelijk vooral studenten wenste aan te spreken, spreken de kleine computertjes intussen ook hobbyisten aan en dienen ze zelfs voor de ontwikkeling van Edge-toepassingen.

“Arm en Raspberry Pi delen een visie om computing beschikbaar te maken voor iedereen”, zegt Paul Williamson, SVP en GM van de IoT-tak van Arm. “Met de snelle groei van edge- en endpoint-AI-toepassingen, zijn platformen zoals die van Raspberry Pi cruciaal.”

Nauwere band met ontwikkelaars

Het minderheidsaandeel brengt Arm dichter bij het Pi-publiek. Dat is een goede zaak gezien de controverse rond Arm, onder andere na de eerdere overnamepoging door Nvidia. Die heeft Arm’s positie als ‘het Zwitserland van de chips’ ietwat aangetast. Hoewel de overname is afgesprongen, noopte het vooruitzicht ontwikkelaars toch om eens naar alternatieven te kijken. Bovendien wil Nvidia nog steeds een stukje van Arm kopen.

lees ook

ARM, x86 en RISC-V: het verschil uitgelegd

Daar kwam de opensource-architectuur RISC-V niet slecht uit de bus. Arm is officieel niet erg onder de indruk van de concurrentiecapaciteiten van RISC-V, maar officieus zien we toch dat deze aankondiging aan de vooravond van de RISC-V-conferentie in de VS komt. Bovendien beseft Arm wel dat toekomstige adoptie van RISC-V boven de ARM-architectuur wel een risico kan worden. Raspberry Pi kan je zien als de eerste verdedigingslinie tegen zo’n evolutie. Niet helemaal mee met ARM, Arm, RISC-V, x86 en wat het belang en verschil precies is? In een eerder stuk zetten we de belangrijkste punten op een rijtje.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home