AR-bril van Google lijkt persoonlijke tolk te worden  

De AR-bril van Google zou in de toekomst gesprekken live kunnen ondertitelen en vertalen.

Google toont op zijn I/O 2022-conferentie het praktisch genot dat een AR-bril zou kunnen geven. Gesprekken zullen live ondertiteld worden en mensen met verschillende moedertalen zullen met elkaar communiceren zonder last te ondervinden van de taalbarrière.

In een video is een vrouw te zien die de AR-bril opzet. De medewerker begint tegen haar te praten en door de bril zien we de gesproken tekst volledig uitgeschreven verschijnen. Daarna springt de video over naar een Spaanse man die geen Engels verstaat. De bril vertaalt de woorden van de medewerker onmiddellijk naar het Spaans. Tot slot toont het bedrijf welke mogelijkheden de bril geeft aan doven en slechthorenden.

De video is momenteel puur illustratief. Details over de uitgiftedatum of andere technische details geeft het bedrijf niet. Het is mogelijk dat de video al een eerste kennismaking is met AR-headset Project Iris die in 2024 moet lanceren, al gaat het dan om pure speculatie.

lees ook

‘Google werkt aan een AR-headset en mikt op een lancering in 2024’

Het tonen van deze praktische functie, geeft wel aan welke kant Google op wil gaan met AR-brillen. Het ziet er ook naar uit dat het bedrijf niet de intentie heeft om de AR-bril puur als verlengstuk van een smartphone in de markt te zetten. Daar heeft Meta bijvoorbeeld wel plannen voor.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home