Apple verlaagt naar verluidt productie Vision Pro wegens te weinig interesse 

Apple verlaagt naar verluidt zijn Vision Pro-bestellingen voor dit jaar en heroverweegt een volgend model, wegens een te lage vraag. 

De langverwachte Apple Vision Pro kwam in februari dit jaar uit op de Amerikaanse markt voor een prijskaartje van 3.499 dollar. De oplage van deze VR-bril was naar Apple’s normen al zeer miniem, maar nu blijkt dat die schaarste toch niet zo schaars is. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zou Apple zijn Vision Pro-bestellingen voor dit jaar verlaagd hebben vanwege een te lage vraag met een heroverweging voor een volgend model als gevolg.

Heroverweging

De bestellingen voor de Apple Vision Pro zouden teruggebracht zijn tot 400-450 eenheden, in vergelijking met de marktconsensus van 700-800 eenheden of meer, dat schrijft Apple-analist Ming-Chi Kuo in een blogbericht. Deze verlaging vindt nog plaats voordat de Vision Pro op niet-Amerikaanse markten verschijnt.  

lees ook

Zeg niet VR-bril maar Spatial Content Creation, aldus Sony dat zijn nieuwe headset aankondigt

Kuo schrijft bovendien dat Apple bezig is met het aanpassen van zijn HMD-productroadmap, en er mogelijk geen nieuw Vision Pro-model in 2025 zal komen. De te lage vraag straalt volgens hem uit op de marktverwachtingen in de industrie, met als gevolg dat de vraag naar bepaalde VR- en AR-specifieke producten mogelijk niet de acceptatiegraad bereiken die vereist is om in massaproductie te gaan.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home