Apple en Google krijgen elk een boete van 10 miljoen euro opgelegd door Italië

geld italië

De Italiaanse mededingingsautoriteit AGCM heeft zowel Apple als Google een boete van 10 miljoen euro opgelegd. De bedrijven zouden gebruikers niet voldoende hebben geïnformeerd over het gebruik van hun data.

Apple en Google krijgen beiden alweer een nieuwe rekening gepresenteerd. De bedrijven moeten namelijk opnieuw boetes betalen, van een luttele 10 miljoen euro elk, aan de Italiaanse waakhond AGCM.

Dit keer worden ze beticht van het niet correct informeren van hun gebruikers over data voor commerciële doeleinden. Klanten kunnen dus ook geen geïnformeerde toestemming geven, gezien ze de kans niet krijgen om te kiezen of ze hun gegevens willen delen of niet.

Google in beroep

Google laat in een statement weten het niet eens te zijn met de beslissing en plant dan ook om beroep aan te tekenen. “We proberen mensen hun informatie makkelijk te laten beheren, alsook het gebruik van hun persoonlijke data in te perken. We werken er hard aan om compliant te zijn met de beschermingsregels voor consumenten”, vertelt een woordvoerder.

lees ook

Google in beroep tegen hoogste antitrustboete ooit van Europese Commissie

Niet de eerste keer voor Apple

Apple liet daarentegen nog niets van zich horen. Eerder deze week schreef de Italiaanse autoriteit een boete uit voor Amazon en de gigant, van maar liefst 200 miljoen dollar in totaal. De bedrijven zouden namelijk onafhankelijke verkopers van Apple- en Beats-producten benadeeld hebben op de Italiaanse Amazon-webwinkel.

Tegen deze beslissing gaat de technologiereus wel in beroep, net zoals Amazon. De bedrijven zouden de overeenkomst naar eigen zeggen gesloten hebben om ervoor te zorgen dat klanten enkel originele producten in handen krijgen.

lees ook

Apple wordt verplicht de betalingsopties in de App Store uit te breiden

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home