Amerika versoepelt exportregels voor Samsung en SK Hynix

dram

Samsung en SK Hynix hebben toelating van Washington om hun Chinese fabrieken te voorzien van Amerikaans materiaal om chips te produceren. De beslissing is bovendien voor onbepaalde tijd.

De Amerikaanse overheid laat Zuid-Koreaanse chipfabrikanten Samsung en SK Hynix voor onbepaalde tijd toe om Amerikaans materiaal te exporteren naar hun Chinese productiefaciliteiten. Dat bericht Reuters.

Samen uit

Vanaf nu hebben Samsung en SK Hynix dus geen individuele toestemming meer nodig van de Verenigde Staten om materiaal of onderdelen te verschepen naar hun Chinese locaties. Dit is bevestigd door beide bedrijven en door de Zuid-Koreaanse overheid.

Het Amerikaanse Department of Commerce gaat nu zijn lijst aanpassen met daarop welke organisaties bepaalde technologieën mogen in- en uitvoeren. Van zodra Samsung en SK Hynix en de materialen in kwestie op die lijst staan, geldt de algemene toestemming.

Samsung prijst de samenwerking met alle relevante overheden in deze zaak. SK Hynix bedankt vooral de Amerikanen.

lees ook

VS verbieden investeringen in China, Europa volgt (voorlopig) niet

DoorDRAMmen

De twee Zuid-Koreaanse bedrijven zijn nummers één en twee op de ranglijst van grootste chipproducenten ter wereld. Na massale investeringen in Chinese fabrieken is de opluchting dan ook groot.

Veertig procent van Samsung’s NAND-flashchips wordt in China gemaakt, voor SK Hynix is dat een vijfde van hun productie van die geheugenchips. Bovendien bakt SK Hynix ook nog eens veertig procent van zijn DRAM-chips in het Chinese Wuxi. Beide bedrijven zijn goed voor 70 procent van de DRAM-markt en de helft van de globale NAND-markt.

China en de VS staan al even op gespannen economische voet, zeker wat betreft technologie. Zo wil Washington de open architectuur voor chipproductie RISC-V compleet afsluiten voor de Chinezen. Eerder blokkeerde Beijing al een overname van Tower Semiconductor door Intel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home