AMD verwacht overname Xilinx in eerste maanden van 2022 rond te hebben

Xilinx

AMD kan het nieuwe jaar inzetten met een uitbreiding. Het bedrijf kondigt zelf aan dat de overname van Xilinx op de agenda staat voor de eerste maanden van 2022.

Ergens in de eerste drie maanden van 2022 verwacht AMD de overname van Xilinx volledig rond te hebben. Het bedrijf haalt de eerste deadline van eind 2021 dus niet. Toch klinkt het hoopvol bij AMD: “Onze gesprekken met autoriteiten blijven productief verlopen en we verwachten alle vereiste goedkeuringen te verkrijgen.”

Dat AMD plannen had om Xilinx over te nemen werd eind 2020 al bekend. Voor de overname legt AMD 35 miljoen dollar op tafel, 5 miljard meer dan oorspronkelijk gedacht werd.

lees ook

AMD koopt FPGA-specialist Xilinx voor 35 miljard dollar

Intel bijbenen in FPGA-markt

Xilinx produceert gespecialiseerde computerchips die voornamelijk worden gebruikt voor draadloze communicatie, datacenters en in de automobielindustrie, met uitbreiding van de ruimtevaartindustrie. De chips die Xilinx maakt, staan bekend als FPGA-chips.

lees ook

Waarom de FPGA het datacenter verovert

AMD heeft tot dusver nog geen voet aan de grond gekregen in de FPGA-markt. De overname van Xilinx verandert dat verhaal. Eens dat gebeurd is, kan AMD bijbenen bij zijn concurrent Intel. Intel zette in 2015 al in op die markt met de overname van Altera. Wellicht neemt AMD na de overname snel de bovenhand op de FPGA-markt. Xilinx is immers de uitvinder van de FPGA en marktleider in het segment.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home