CES 2022 loopt leeg nu Lenovo, Intel en Google fysieke aanwezigheid annuleren

CES

Het zal er leeg uitzien volgend jaar op CES 2022. Het evenement vindt traditiegetrouw plaats aan de start van het nieuwe jaar en in Las Vegas. De organisatie, de Consumer Technology Association (CTA), kiest er niet voor om het evenement volledig te verplaatsen naar een online ruimte. Heel wat bedrijven nemen daarom maar het recht in eigen hand en annuleren hun aanwezigheid op het evenement.

De lijst van aanwezigen op CES 2022 kromp de afgelopen dagen gestaag. Intel, Lenovo, T-Mobile, Amazon, Meta en Google kondigden allemaal al aan niet in Las Vegas aanwezig te zullen zijn. Net na de feestdagen in een zaaltje zitten met bezoekers en sprekers die uit alle hoek van de wereld komen, daar hebben de meesten wijselijk nee tegen gezegd. Met de omikron variant die door de wereld raast, kun je het ze zeker niet kwalijk nemen.

Intel hoopt dat anderen hun voorbeeld volgen: “De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, partners en klanten staat altijd voorop. Na overleg met gezondheidsfunctionarissen en in de geest van Intel’s veiligheidsbeleid, zullen onze plannen voor CES verhuizen naar een digitale, live-ervaring, met het minimum aan personeel ter plaatse. We moedigen je aan om met ons mee te doen, aangezien we al onze CES-aankondigingen en -ervaringen virtueel via de Intel Newsroom leveren.”

Lenovo laat ongeveer hetzelfde weten via Twitter: “Na de huidige trends rond covid nauwlettend te hebben gevolgd, is het in het belang van de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten, partners en onze gemeenschappen om alle activiteiten ter plaatse in Las Vegas op te schorten.”

Organisatie blijft geloven

Woensdag deelde de CTA mee dat 42 exposanten hun aanwezigheid ondertussen hadden afgeblazen. Toch blijft de organisatie doorgaan met het organiseren van het evenement op locatie. Volgens de organisatie zijn de veiligheidsmaatregelen die zij hanteren streng genoeg. Iedereen die niet aanwezig kan of wil zijn, wordt door hen uitgenodigd om het evenement online te volgen.

Tegenwoordig zijn er prima alternatieven voor een evenement op locatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk online af te spreken in het metaversum. Onze redactie ondervond zelf hoe een evenement of vergadering er dan aan toegaat. Een uitgebreid verslag over deze ervaring lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home