AMD blijft marktaandeel van Intel afsnoepen binnen desktop, laptop en server

intel amd

Over alle segmenten klimt AMD naar een marktaandeel van 28,1 procent, het hoogste ooit. Intel heeft de rest van het marktaandeel in handen, bij gebrek aan andere spelers binnen de x86-processormarkt.

In een nieuw onderzoek van Mercury Research staat dat AMD afgelopen kwartaal 0,4 procentpunt klimt naar 28,1 procent marktaandeel binnen x86-processors, het hoogste ooit. Kijken we naar de evolutie jaar-op-jaar, klimt AMD met 11,2 procentpunt ondanks de tragere groei van de pc-markt.

Binnen de laptopmarkt klimt AMD met 2,3 procentpunt naar een marktaandeel van 24,8 procent. Aan de serverkant klimt AMD ook met 2,3 procentpunt naar 13,9 procent marktaandeel. Intel behoudt daar nog steeds een enorm aandeel met 86,1 procent. Ook in desktops klimt AMD met 2,3 procentpunt naar 20,6 procent marktaandeel.

Intel zit in de hoek waar de klappen en noteerde in zijn vorige kwartaalrapport een verlies van bijna 500 miljoen dollar. AMD daarentegen zag zijn inkomsten jaar op jaar met 70 procent klimmen.

lees ook

Intel Core of AMD Ryzen: wat kies je best voor je laptop?

Kijken we naar het marktaandeel van ARM-chips vergeleken met x86-chips, daalde het marktaandeel van die eerste van 11,3 procent naar 9,4 procent. De belangrijkste reden van die daling is de mindere verkoop van Apple M1 Mac-toestellen in het afgelopen kwartaal.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home