Allocloud neemt naam van moederbedrijf Telavox over

overname

Vanaf vandaag heet Allocloud Telavox. Met die integratie en naamsverandering streeft Telavox ernaar zijn aanwezigheid op de Belgische en Franse markt te doen gelden.

De Belgische UCaaS-specialist Allocloud gaat onder een nieuwe naam verder. De nieuwe naam Telavox is niet vergezocht, want Allocloud kwam in 2021 onder de vleugels van het Zweedse bedrijf terecht. De naamsverandering maakt die integratie helemaal compleet. Telavox wordt nu officieel de regionale afdeling van Benelux en Frankrijk.

Telavox specialiseert zich in cloud-telefoniediensten en groeide in tien jaar tijd uit tot een bedrijf met 46 medewerkers. In 2019 beukte het bedrijf de poorten naar Frankrijk open, toen nog onder de naam Allocloud. Daarmee trok het twee jaar geleden de aandacht van het Zweedse moederbedrijf, dat aan de hand van overnames zijn UCaaS-imperium (Unified Communications as a Servce) over heel Europa wilde uitbreiden en met de overname in één klap twee groeiende markten kon aanboren.

Stichter Jacques Gripekoven krijgt nu de titel van regionaal ondervoorzitter voor de Franse en Benelux-markt. Het moment was aangebroken om een stap verder te gaan in de samensmelting en het bedrijf een nieuwe identiteit te geven zodat in gans Europa een en dezelfde naam geldt, verduidelijkt Gripekoven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home