Activistische Salesforce-investeerder Elliott gaat toch geen eigen directiekandidaten aandragen

Salesforce

De activistische Salesforce-investeerder Elliot ziet af van zijn plannen om eigen mannen in het bestuur te plaatsen. Deze beslissing is een reactie op de verbeterde prestaties en focus op winst van het bedrijf.

Nadat Elliott Management eerder dit jaar voor meerdere miljarden aan Salesforce aandelen kocht, werd het bedrijf een van de vijf activistische investeerders binnen Salesforce. Na een turbulent 2022 maakte deze groep van grote aandeelhouders zich klaar om in opstand te komen en een plek in het bestuur in te nemen. 

Om de boel te sussen, beloofde Salesforce CEO Marc Benioff dat vanaf nu alles in het bedrijf om winst en winstmarges zou draaien. Dit lijkt geholpen te hebben en Elliott is er gerust op dat Salesforce zijn koers heeft bijgesteld.

lees ook

Salesforce CEO sust opstandige aandeelhouders

In een gezamenlijke verklaring maken de bedrijven nu bekend dat Elliot niet meer van plan is zijn eigen directiekandidaten voor te dragen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de recente ‘New Day’ strategie van Salesforce die gericht is op een financieel sterk 2023 en een reeks initiatieven om het bedrijf te transformeren. 

“Ik heb veel respect voor Marc en zijn team, en ik ben diep onder de indruk geraakt van hun sterke voortdurende toewijding aan winstgevende groei, verantwoord kapitaalrendement en een ambitieus plan voor waardecreatie voor de aandeelhouders”, zegt Jesse Cohn, managing partner bij Elliott, in een persbericht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home