Salesforce CEO sust opstandige aandeelhouders

Salesforce

Bij Salesforce draait vanaf nu alles om winst en winstmarges. Dat belooft CEO Marc Benioff om een opstand van aandeelhouders in de kiem te smoren.

De top van Salesforce heeft zijn handen vol met investeerders Starboard Value en Elliot Management. De activistische aandeelhouders zijn het niet eens met bepaald beslissing die het bestuur de voorbije jaren heeft gemaakt, zoals de overnames van Tableau en Salesforce. Door enkele mannetjes in het bestuur te plaatsen, wil Elliott een verkoop van de dochterondernemingen afdwingen.

CEO Marc Benioff hield vannacht een call om de meest recente kwartaalresultaten toe te lichten, die positief uitvielen voor Salesforce. De CRM-specialist rapporteerde een kwartaalomzet van 8,4 miljard dollar, waar voorspellingen onder de 8 miljard blijven. Ook de winstmarges vielen met 22,4 procent veel hoger dan verwacht uit.

Winst staat centraal

Er is maar één woord waarmee je ontevreden aandeelhouders kan sussen en dat is ‘winst’. Dat Salesforce de winstgevendheid van zijn producten ziet stijgen, is dus niet onbelangrijk om de rust weer te doen keren. Benioff beloofde de aandeelhouders ook dat winst maken voortaan het hoofddoel is voor Salesforce, schrijft de Financial Times.

“We hebben nooit een focus op efficiëntie gehad binnen de organisatie, omdat we 24 jaar lang onophoudelijke groei hebben gekend. Sinds onze laatste ontmoeting hebben we onze strategie grondig herbekijken. Veranderingen die normaal maanden duren, gebeuren nu in enkele weken”, aldus de CEO.

Deze ronde is dus gewonnen door Benioff. Maar of de rust helemaal zal terugkeren bij Salesforce valt nog af te wachten. Het bedrijf moest tien procent van zijn werknemersbestand laten afvloeien om kosten te besparen. Ook doen geruchten de ronde dat de relatie met dochteronderneming Slack al flink verzuurd is geraakt.

lees ook

Zit er een haar in de boter tussen Salesforce en Slack?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home